INKÖP AV TRÄ

Allt börjar med ett träd

Trä är ett fantastiskt och spännande material att jobba med, där ena plankan inte är den andra lik. Organiskt vackert mönster som verkligen kan dekorera ett kök och hem. 

Vi köper från seriösa trähandlare

Det trä vi använder i vår produktion har vi handplockat från seriösa aktörer.

Läs mer om Vårt trä

Hos trähandlare i Tyskland

Eftersom detta är vårt första gemensamma bolag, passar vi på att ha roligt under tiden när vi jobbar. Varje dag - och även tex på inköpsresa hos träleverantör i Tyskland. 

Snickarverkstan & hur vi jobbar

Här kan du följa hela processen på hur AlmaForm jobbar med träprodukterna; från att de varit ett träd till att smycka ditt kök.

Modern verkstad i Stockholm

I Upplands Väsby ligger Snickeriverkstan. 100 kvm för snickarglädje på nedervåningen och 100 kvm kontor & showroom en trappa upp.

Många olika typer och storlekar av trä

Det är något speciellt med gamla träd som har levt ett långt liv. De har under åren skapat ett unikt vackert virke. Vi på AlmaForm köper just det virket. Träden är gamla och i slutet av sin livscykel.

Specialträ

Förutom de vanliga träsorterna för skärbrädor har vi även köpt en del specialare, tex Mappa Burl (poppel) och olivtrissor för att skapa bord utav, även sk. River Tables med epoxidetaljer.

Fukthalten viktig

När vi köper trä kollar vi alltid fukthalten - sedan får träet ligga några veckor till på vårt egna lager - för att undvika att det slår sig eller spricker i de färdiga produkterna.

Platsbyggda möbler för verkstan

När vi skulle utrusta den 100 kvm stora verkstan fanns inte riktigt de möbler som skulle vara optimala - Manfred har därför platsbyggt hurtsar, skåp, limbord, oljetråg m.m.

Planering och skissarbete

Alexandra kommer ner från kontoret för att tillsammans med Manfred klura på nya mönster och produkter.

Limning

Både i serien STRIPE och andra produkter, är limningen av träbitarna viktig. Vi har ofta ett gäng skärbrädor på tork i limställningen.

Sågning & fasning

Efter limning är det dags att såga till produkterna, se till att handtag görs på skärbrädorna och att alla kanterna får en mjuk rundning.

Finputsning

En sista handpåläggning med hederligt sandpapper för att ta bort de sista vassa kanterna. En träprodukt ska kännas skön att hålla i.

Vårt inbrända signum

Allt vi gör är vi så stolta över, och det är med glädje som vi bränner in loggan. Vill du ha din egen logotype på produkten - inga problem med vår knivskarpa laser, läs mer här.

Dags för SPA!

Trä är ett organiskt material som blir extra beständigt och tåligt efter några timmar i vårt stora oljebad.

Paketering

Ovanför verkstan har vi vårt kontor, showroom och lounge. Här har vi även vår logistikcentral där vi packar produkterna. Vill du ge bort något som present? Vi slår gärna in och skapar en vacker gåva.

Leverans

En burk WoodBalm och en smart friktionsduk INGÅR i alla köp av AlmaForms skärbrädor.

Smycka ditt kök och hem

Vi hoppas att alla våra produkter som vi skickar används mycket - får stå framme och bli en vacker inredningsdetalj där hemma hos dig.

ALMAFORM

Färdiga produkter från vår webshop eller måttbeställt?

×