körsbär

Historia

Att stå under ett praktfullt och blomstrande körsbärsträd på våren eller att äta de smakfulla saftiga bären i brunrött till hösten är för många en härlig upplevelse.

I Japan liksom i Kungsträdgården, Stockholm, är de blommande körsbärsträden en årlig turistattraktion där tusentals människor kommer för att njuta av trädens skönhet.

körsbär

Egenskaper & användning

Körsbärsträdet har odlats sedan tidigt 1600-tal och är mycket uppskattat för sina yttre attribut som blommorna och bären, men det är minst lika uppskattat för sin fina insida. Virket är gul-grönt till rödbrunt i färgen och har tydliga årsringar.

Trots att virket är hårt så är det både böjbart och elastiskt och därmed lätt att bearbeta. Virket används till slöjdarbeten, möbeltillverkning samt till att skapa exklusiva inredningsdetaljer.

Körsbär

AlmaForm

På AlmaForm har vi valt körsbärsvirket för att det är lätt att arbeta med samt att virkets egenskaper ger en fin ytfinish på våra produkter. Vi uppskattar också hur virkets vackra färger bidrar till de olika inredningsdetaljerna vi tillverkar.

Fakta & text: Ann-Sophie Gottryder

×