Överraskande och nyskapande där ingen produkt blir den andra lik. Gamla träprodukter tas om hand, tas isär och bearbetas. Resultatet - en helt ny, unik och spännande inredningsdetalj.

AlmaForm har redan påbörjat att arbeta med paneler i 100% återvunnet trä från gamla lador och kvarnar, med ett första slutfört projekt för blomaffären Blomsterpinglan.

Nyfiken att veta vad som dyker upp härnäst? Följ oss gärna på Instagram

Uppdrag för Blomsterpinglan

Make-over för Blomsteraffär

Blomsterpinglan hade sett ett av våra Instagram-inlägg med maffiga träskivor av alm - kontaktade oss för att få dessa som bänkskivor i butiken. Vi föreslog då även återvunnet trä att klä underdelen med.

100% återvunnet trä

Panelerna är gjorda av gamla lador och kvarnar från norra Europa. Levereras i bitar av olika trä som borstats - och med spikhål och vackra skavanker. Detta trä kommer från tider då trä var fritt från kemikalier och har ”behandlats” av sol, vind och regn i decennier.

Förberett - och med finjustering på plats

Panelen kom i bitar med olika bredd och var så vacker! Vi limmade på osb i Snickarverkstan, och finjusterade på plats.

Passar in med övriga träslag

Eftersom Blomsterpinglan har många andra produkter och möbler i butiken av olika träslag, blev denna panel - med sina olika skiftningar i toner - ett perfekt tillskott som binder samman allt.

Vanligt vitt skåp & tapet

Innan såg man bara väggarna av underskåpet till kassadiskarna på ena sidan och en blommig tapet på andra.

Harmonisk helhet

Panelen av återvunnet trä lyfter butiken och skapar en harmonisk helhet. Nu ska jobba vidare med de massiva bänkskivorna i alm, som ska ha kvar sina naturliga kanter.

OFFERTFÖRFRÅGAN

Kanske har du någon trä-idé till ditt hem eller företag? Hör gärna av dig till oss.

×