Vardagsskötsel och rengöring

SKÄRBRÄDOR

Diska EJ i diskmaskin.

Diska alltid skärbrädan direkt efter användning - med varmt vatten och diskborste. Skölj med kallt vatten. Om du skurit kött, kyckling, lök, vitlök etc använd sparsamt med diskmedel.

Använd inte mer vatten än nödvändigt; trä är ett levande material som sväller av vätska.

Torka av skärbrädan med en kökshandduk och låt sedan brädan självtorka stående.

Använd aldrig disktrasan för att torka av din skärbräda, pga bakterier som kan ha samlats i trasan som då hamnar på skärbrädan.

Vid behov kan man skvätta på vinäger eller ättika, för att sedan skölja av - bra desinficerande egenskaper - då får du en ren och bakteriefri skärbräda.

Man kan även strö ut salt över skärbrädan och gnugga hela skärbrädan med citron. Citronen och saltet tillsammans gör att du får en bakteriefri och väldoftande skärbräda. Skölj sedan skärbrädan med varmt vatten och låt torka.

Smörj in skärbrädan vid behov med WoodBalm, efter rengöring och tork - för att skydda och täppa igen sprickor och porer. Denna WoodBalm skall du även använda när du ser att din skärbräda ser lite torr ut. 

COASTERS & SMÖRGÅSBRÄDOR

Diska EJ i diskmaskin.

Skall EJ skäras på.

De är behandlade för att inte varma och kalla vätskor ska lämna märken. 

Rengör och torka alltid direkt efter användning.

Använd inte mer vatten än nödvändigt; trä är ett levande material som sväller av vätska.

×